Магистрала „Тракия” стигна до „Петолъчката”

Магистрала „Тракия” стигна до „Петолъчката”
17-километровата отсечка от Ямбол до Зимница свърза магистрала „Тракия” с пътен възел „Петолъчката”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Магистрала „Тракия” стигна до пътен възел „Петолъчката”, след като движението в посока София-Бургас беше пуснато в петък.

В неделя в експлотация ще бъде въведено и лявото платно от същия участък в посока Бургас-София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Както министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи в четвъртък, 17-километровата отсечка от Ямбол до Зимница, където е връзката за Петолъчката, беше пусната.

„Пътувахме идеално. Пътят е много добре асфалтиран. Кръговото движение на „Петолъчката” работи много добре,” заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира отсечката веднага след пускането й.

От 21 август Петолъчката стана кръгово кръстовище и шофьорите, които пътуват от София за Бургас и обратно вече не са с предимство.

„В неделя в 12:00 часа ще бъде пуснато и другото платно. Озеленено е, табели са сложени. Пожелавам на хората да карат безаварийно, защото виждате - правим магистрали, на които не се усеща скоростта. Еколозите са доволни, птичките пазим в прегради. Предсрочно го пускаме. Откриваме магистрала, която са чакали откакто има българи и са искали магистрала на това място,” изтъкна още премиерът.

На въпрос дали ще бъдат изпълнени сроковете за пускането на автомагистрала „Тракия” той отговори:

„Ако февруари месец е много студено, няма да можем да я пуснем. В зависимост от времето, надявам се до април-май догодина да бъде приключено”.

Освен новопостроения участък шофьорите могат да използват и алтернативен маршрут, уточниха от АПИ.

В посока София - Бургас движението може да се осъществи от магистрала „Тракия“ – връзката с път I-7, а след това по път I-7 към Веселиново – Козарево, път II-53 - Зорница – Средец – по път II-79 към Бургас. По същия маршрут може да се пътува и в посока Бургас-София.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници