Русия погреба идея на Путин за скоростни жп линии

Русия погреба идея на Путин за скоростни жп линии
Работници довършват станция на високоскоростни влакове, които трябва да пътуват в Краснодарския край за Олимпиадата в Сочи през 2014 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия погреба своя проект за изграждане на високоскоростни железопътни линии, каквито планираше за Световния шампионат по футбол през 2018 г.

Програмата за разширяване на железопътните връзки не е включена в проектобюджета за 2013-2015 г. заради финансови проблеми, заявяват отговорни служители пред вестник „Ведомости", цитиран от АФП и БГНЕС.

Изграждането на високоскоростни жп линии от Москва до градовете, където ще се играят срещите от Мондиал 2018, беше грандиозен проект на президента Владимир Путин.

Той щеше да помогне за съживяването на някои руски области и трябваше да стартира през 2013 г.

Говорител на вицепремиера Аркадий Дворкович обаче заяви пред РИА „Новости", че междуведомствена работна група ще проучи въпроса за финансирането на проекта през есента.

Що се отнася конкретно за такава линия между Москва и Санкт-Петербург, говорител на националната железопътна компания заяви, че тя е изпратила до правителството своя проект за тази високоскоростна линия и все още чака отговор.

#Русия #жп линии #Световно първенство #футбол #Мондиал 2018 #Москва #Санкт-Петербург #Аркадий Дворкович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници