Разследват волейболната федерация за длъжностно присвояване

Разследват волейболната федерация за длъжностно присвояване
Зам.-градският прокурор на София Божидар Джамбазов обяви, че прокуратурата е започнала разследване срещу неизвестен извършител за длъжностно присвояване в БФВ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата започна разследване за длъжностно присвояване в Българската федерация по волейбол, съобщи зам.-градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

В рамките на разследването ще се изяснява и дали са извършени престъпления във връзка с прилагането на Закона за обществените поръчки, предаде БГНЕС.

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, уточни Божидар Джамбазов.

Наблюдаващият прокурор, който в сряда е получил доклада за проверката във волейболната федерация от Агенцията за държавна финансова инспекция, е приел констатациите в него.

„На този етап те са приложили и доказателства към своите констатации и колегата е приел, че има достатъчно данни, за да започне разследване," коментира още зам.-градският прокурор.

Преди три дни от държавната финансова инспекция заявиха, че са установени нарушения и копие на доклада за извършена финансова инспекция в БФВ ще бъде изпратено на прокуратурата.

Инспекторите установили несъответствие между сумата, която БФВ е отчела като приход от Световната лига през 2011 г. - над 500 000 долара.

Установени са и злоупотреби с непроведени обществени поръчки на стойност 1, 465 010, 47 лв. без ДДС.

От Агенцията разкриха, че за тези нарушения са съставени 10 акта за административни нарушения, шест от които са директно към председателя на федерацията Данчо Лазаров, а четири са към БФВ като юридическо лице.

В тези поръчки влизат закупуване на самолетни билети, медикаменти и медицински консумативи за националните отбори, хотелиерски и ресторантьорски услуги, закупена спортна екипировка и ползване на автомобили.

#Божидар Джамбазов #прокуратура #Българска федерация по волейбол #БФВ #длъжностно присвояване #Закон за обществените поръчки #Агенция за държавна финансова инспекция #Данчо Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници