„Живо знаме" развяват във Варна заради Морската градина

„Живо знаме" развяват във Варна заради Морската градина
На снимката: протест в защита на Морската градина във Варна през май 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Живо човешко знаме" ще образуват варненци и гости на града тази събота, 25 август, от 17:30 часа, под пантеона в Морската градина на Варна, съобщават организаторите от Гражданско сдружение „Варна Диша".

Идеята носи посланието "Аз обичам парка" и е организирано безвъзмездно от ГС „Варна Диша", което има желанието да създаде поредица от инициативи, обединяващи гражданите около устойчивото развитие на града.

От 17:30 часа в събота, всеки запазил безплатното си място в „Живото знаме", на сайта http://varnadisha.eventbrite.com/, или решил да се присъедини в последния момент, ще бъде включен в изграждането на огромен „български флаг" от цветни балони.

Хеликоптер с камера ще направи фотооблитане на събитието от над 400 метра височина, като всеки, включил се в инициативата ще получи снимка, която да сподели със своите близки и приятели.

Живото знаме има за цел и да се превърне в знак на гражданската позиция за опазване на българските паркове и зеленото съкровище на Варна – Морската градина.

Гражданско сдружение „Варна Диша" е неправителствена организация, която си е поставила за цел да провокира, мотивира, информира и обединява обществеността с дейности, които подобряват градската среда. Сдружението ще работи по проекти, свързани с устойчивото развитие на Варна и е отворено за нови идеи и инициативи на гражданите.

„Варна Диша" организира и протестите в защита на най-големия варненски парк. Демонстрации бяха проведени пред общината na няколко пъти, а за последно на 15 август, пред насъбралото се пред Катедралата множество в Деня на Варна.

#Варна #Морската градина #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници