Полицейските синдикати не се разбраха с ръководството

Полицейските синдикати не се разбраха с ръководството
Валентин Попов обаче доста остро реагира на думите на финансовия министър Симеон Дянков, като уточни, че според него, Дянков е цитирал неточна информация за системата на МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без никакъв резултат приключиха преговорите между полицейските синдикати и ръководството на МВР.

По нито една от шестте точки от исканията за увеличаване на заплатите и за подобряване на условията на труд, представени преди дни в отворено писмо, не е постигнато съгласие, предаде БНР.

Става въпрос не само за 25% увеличение на заплатите на полицаите, а и за редица други искания, сред които обособяване на понятието „неприкосновеност на полицейските служители" и други законови промени.

Валентин Попов от Синдикалната федерация на полицейските служители обясни, че предстои втора среща, на която исканията за 25% увеличение да бъдат отново дискутирани между ръководството на МВР и представителите на синдикатите в полицията.

Тази среща най-вероятно ще бъде през септември, макар че засега няма точно насрочена дата.

Валентин Попов обаче доста остро реагира на думите на финансовия министър Симеон Дянков, като уточни, че според него, Дянков е цитирал доста неточно някои неща, които се случват в системата на МВР.

По-конкретно Валентин Попов изрази несъгласие с твърдението за 45-те дни отпуск, които според него не са факт в системата, както и за 24-те заплати, които полицаите получават при пенсиониране.

Полицаите поставиха искания за 25% увеличение на заплатите, тъй като последната индексация на заплащането във вътрешното министерство е била през 2009 г.

#МВР #заплати #синдикати #Валентин Попов #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници