Стотици посрещнаха мощите на Светите Йоаким и Анна в Пловдив

Стотици посрещнаха мощите на Светите Йоаким и Анна в Пловдив
Светините са донесени от Негово Високопреосвещенство митрополита на Тамасу - Исайя от Кипърската Православна Църква по покана на пловдивският митрополит Николай (на снимката). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици вярващи посрещнаха мощите на родителите на Света Богородица - Светите Йоаким и Анна, пред катедралния храм „Успение Богородично" в Пловдив.

Светините са донесени от Негово Високопреосвещенство митрополита на Тамасу - Исайя от Кипърската Православна Църква по покана на пловдивският митрополит Николай, съобщи БТА.

С литийно шествие по главната улица в Пловдив, предвождано от двамата митрополити, мощите бяха занесени в митрополитския храм „Света Марина". Там бе отслужена празнична вечерня от митрополита на Тамасу - Исайа.

Църквата ще бъде отворена денонощно, за да имат възможност всички да се докоснат и получат благословение от родителите на Божията Майка.

Светите мощи ще останат в храма „Света Марина" до 25 август. След това ще отпътуват за Смолян, където ще бъдат посрещнати в храм „Свети Висарион".

#Света Богородица #Пловдив #Света Анна #храм „Света Марина" #Смолян #митрополит Николай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници