ЕВН спира тока на тролеите в Пловдив

ЕВН спира тока на тролеите в Пловдив
В сряда електроразпределителното дружество ще спре тока на тролеите в Пловдив в периода от 14:00 до 16:00 часа.
A A+ A++ A

ЕВН България заплашва да спре тока на тролеите в Пловдив заради натрупани задължения, съобщиха от дружеството.

Ако дружеството „Градски транспорт" АД Пловдив не започне да погасява задълженията си до 24 август 2012 г., ЕВН ще ограничи електроснабдяването на тролейбусната мрежа.

В сряда електроразпределителното дружество ще спре тока на тролеите в периода от 14:00 до 16:00 часа поради натрупани задължения за електроенергия на стойност близо 25 000 лв.

„След като разговорите между двете дружества в последните дни не дадоха резултат, ЕВН България е принудена да пристъпи към крайната мярка за ограничаване на електроснабдяването", посочват от компанията.

ЕВН България е информирала за намерението си ръководството на „Градски транспорт" АД Пловдив, както и местната власт.

При липса на заплащане на задълженията от страна на транспортното дружество на 23 август 2012 г. ЕВН България ще удължи ограничителната мярка с още два часа, като преустанови електроснабдяването в периода от 12:00 до 16:00 ч.

Този избор на часовете е съобразен с избягването на натоварените сутрешни и вечерни пикови часове и ограничаване на ефекта на изключванията върху пътниците.

„ЕВН България съзнава неудобствата, които системното непогасяване в срок на задълженията на „Градски транспорт" АД Пловдив могат да причинят на пловдивчани и гостите на града, но счита за справедливо прилагането на еднакви критерии към всички свои клиенти", заявяват от дружеството.

#ЕВН България #Пловдив #тролеи #неплатени сметки #ток #електроснабдяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници