Вадят площадката на АЕЦ „Белене" от обектите на националната сигурност

Вадят площадката на АЕЦ „Белене" от обектите на националната сигурност
Министерски съвет ще извади площадката, предназначена за втората атомна централа, от чието строителство кабинетът „Борисов" се отказа, от списъка на обектите на национална сигурност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Площадката на АЕЦ „Белене" ще отпадне от списъка със стратегическите обекти от значение за националната сигурност след редовното правителствено заседание в сряда.

Министерски съвет ще извади площадката, предназначена за втората атомна централа, от чието строителство кабинетът „Борисов" се отказа, от списъка на обектите, които се охраняват от Министерството на вътрешните работи в рамките на неговия бюджет.

Освен това на заседанието на кабинета финансовият министър Симеон Дянков ще се отчете за парите в хазната.

По негови данни фискалният резерв към 30 юни 2012 г. е в размер на 5,1 млрд. лева. Към края на първото полугодие на 2012 г. бюджетното салдо по консолидираната фискална програма (КФП) е положително в размер на 62,4 млн. лв. при дефицит в размер на 649,7 млн. лв. към юни 2011 г.

Общата сума на данъчните постъпления, включително приходите от осигурителни вноски към края на месец юни 2012 г., възлиза на 10 562,3 млн. лв., 48,9% от годишните разчети.

Социалните и здравноосигурителните вноски към 30 юни 2012 г. са в размер на 2 млрд. 678 млн. лв., което представлява 48,2% от разчетените за годината.

Разходите по консолидирания бюджет - включително вноската на България в общия бюджет на ЕС към 30 юни 2012 г., възлизат на 13 млрд. 162 млн. лв., което е 44,1% от годишния разчет.

#АЕЦ „Белене" #Министерски съвет #Симеон Дянков #национална сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници