Сирийският вицепрезидент Шараа не бил дезертирал, нито избягал в Йордания

Сирийският вицепрезидент Шараа не бил дезертирал, нито избягал в Йордания
73-годишният Фарук Шараа е най-влиятелният сунит в режима на Башар Асад. Той е заемал висши постове в Сирия през последните 30 години. Снимка: САНА/ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът Фарук Шараа не е преминал на страната на опозицията и не е избягал в Йордания, съобщи Сирийската държавна телевизия, опровергавайки информацията, че висшият политик е дезертирал.

„Фарук Шараа никога не е мислел да напуска страната или да ходи някъде," съобщи телевизията, която излъчи кадри на вицепрезидента в неговия кабинет, предадоха АФП и БГНЕС.

73-годишният Фарук Шараа е най-влиятелният сунит в режима на Башар Асад. Той е заемал висши постове в Сирия през последните 30 години.

По-рано сирийската опозиция обяви, че вицепрезидентът е дезертирал в Йордания.

Официално потвърждение от правителството в Дамаск за бягството на вицепрезидента обаче нямаше, съобщи телевизия „Ал Арабия".

Телевизията коментира, че вицепрезидентът на Сирия Фарук Шараа е изчезнал от Дамаск преди 10 дни след опит за покушение.

Според представител на Военния съвет на бунтовническата Сирийска свободна армия Луи ал-Микдад вторият в йерархията е напуснал столицата заедно с висши офицери и близки роднини.

Племенник на вицепрезидента - Яраб Шараа, неочаквано се появи завчера в Аман и призова сирийската армия да застане на страната на народа против режима на Башар Асад.

#Сирия #Фарук Шараа #Яраб Шараа #Йордания #Аман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници