Кокаиновата афера на „Св. Николай" вреди на българския флаг според Московски

Кокаиновата афера на „Св. Николай" вреди на българския флаг според Московски
Министърът на транспорта Ивайло Московски посети Българския морски квалификационен център (БМКЦК) във Варна в рамките на „Седмицата на морето". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържането на българския кораб „Свети Николай" в Испания ще се отрази негативно на българския флаг, каза министърът на транспорта Ивайло Московски във Варна.

„За съжаление се оказа, че и корабът и моряците са българи," заяви министърът, цитиран от БГНЕС, и изрази надежда разследването да докаже, че „голяма част от българите са невинни".

Ивайло Московски допълни, че няма представа дали е възможно капитанът на кораба Иван Станчев да не е знаел, че в него се превозват 3 тона кокаин.

Министърът посети Българския морски квалификационен център (БМКЦК) във Варна в рамките на инициативата „Седмица на морето", която се провежда под егидата на неговото ведомство.

„Преди около месец имахме среща с морската общественост и там се роди идеята да зарадваме варненци с възстановяване „Седмицата на морето". В бързи срокове успяхме да набележим няколко мероприятия, които да са хубави за хората," разказа Ивайло Московски.

Той изрази съжаление, че „Седмицата на морето" не може да е толкова тържествена, както някога, заради по-малките възможности и ресурси.

„Преди няколко дни колегите от Морска администрация бяха организирали демонстрация на спасяване на бедстващ в море. С колегите от БМКЦК ще се направи демонстрация в техния тренажор. Ще има отворени врати, през които следващата седмица 80 до 100 души ще имат възможността безплатно да направят обучение с Калиакра," обяви Ивайло Московски.

По думите му, в неделя и понеделник ще бъдат пуснати по няколко безплатни курса на кометите от Варна до Балчик.

Министърът посочи, че към края на август има организиран благотворителен футболен мач между Морското училище и пристанището, а средствата от мача ще отидат за обзавеждане на кабинет в Морското училище.

#Ивайло Московски #кокаин #Испания #кораб „Свети Николай" #български моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници