И вицепрезидентът Фарук Шараа дезертирал от режима на Асад

И вицепрезидентът Фарук Шараа дезертирал от режима на Асад
Вицепрезидентът Фарук Шараа изказва съболезнованията си на близкита на правителствените членове, загинали през юли. Снимка: САНА/ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на Сирия Фарук Шараа е напуснал своя пост и се е присъединил към опозицията, съобщава арабската телевизия „Ал-Арабия".

Фарук Шараа е изчезнал от Дамаск преди 10 дни след опит за покушение и е пристигнал на територията на Йордания съобщава арабската телевизия „Ал-Арабия", цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА.

До момента няма потвърждение на тази информация от официални източници от Дамаск и Аман.

Според представител на Военния съвет на бунтовническата Сирийска свободна армия Луи ал-Микдад вторият в йерархията е напуснал столицата заедно с висши офицери и близки роднини.

Микдад не потвърди информацията, че вицепрезидентът е преминал в Йордания. Той се намира на безопасно място, каза представителят на бунтовниците.

Племенник на вицепрезидента - Яраб Шараа, неочаквано се появи преди два дни в Аман и призова сирийската армия да застане на страната на народа против режима на Башар Асад.

Ако се окаже вярна информацията на опозицията, Фарук Шараа ще е третият виден функционер на сирийския режим, който бяга в чужбина за по-малко от месец, след бившия премиер Риад Хиджаб и генерал Мунаф Тлас.

В началото на август сирийският премиер Рияд Хиджаб беше уволнен, след като неочаквано премина на страната на опозицията. Той напусна страната заедно със семейството си, с него са избягали и министри.

Малко по-късно самият Риад Хиджаб обяви, че се присъединява към опозицията, а негов говорител прочете изявление, в което бившият вече премиер заяви, че напуска „кървавия и терористичен режим".

#Сирия #Фарук Шараа #Риад Хиджаб #Йордания #Башар Асад #Яраб Шараа #Сирийска свободна армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино