Шест жертви на лошото време в Гърция

Шест жертви на лошото време в Гърция
A A+ A++ A

Шест жертви на лошото време в Гърция. Ураганни ветрове и порои обхванаха северните части на страната късно снощи. Загиналите са чужденци - двама чехи, румънци и руснаци. Най-засегнат е полуостров Халкидики. Нанесени са сериозни материални щети. Има наводнени жилища и търговски обекти. Изкоренени са десетки дървета, има отнесени покриви и изпочупени прозорци. Придвижването в много райони е затруднено, заради щети по пътната настилка.

Повече подробности от Солун вижте от прякото включване на Катя Пеева - кореспондент на БНР и първият секретар на генералното ни консулство в Солун Красимир Серафимов.

Библейка катастрофа на Халкифики - така медиите в Гърция определят ситуацията след изминалата нощ.

Властите обявиха бедствено положение след потопа. Жертвите са шест - румънка и сина й са загинали след удар от паднал таван в таверна. Рускиня и двегодишният й син са загинали след удар от изкоренено дърво, докато са опитвали да се приберат към хотела си. Другите две жертви са чехи, загинали в пометената от бурята каравана.

Издирват гръцки рибар, има и непотвърдена информация за седма жертва. Над 80 души са потърсили медицинска помощ с тежки наранявания от паднали предмети, а двама души са в критично състояние.

Стихията е нанесла огромни материални щети - на пътища, хотели, къщи, вили. Маслиновата реколта е напълно унищожена.

До този момент няма информация за пострадали българи, съобщи Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун.

През нощта българска гражданка е информирала властите, че помещението в което се намира, се е наводнило и е потърсила по-подробна информация за времето, за да може да се премести, обясни Стефанов.

Апелираме нашите сънародници да изпълняват съветите на пристигналите на място ресорни служби, допълни секретарят на консулството в Солун.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници