Борисов: „Тигрите“ пътуваха с правителствения самолет. Нещо лошо?

Борисов: „Тигрите“ пътуваха с правителствения самолет. Нещо лошо?
Емил Димитров потвърди, че мачът бил в последната събота на юли, а „Бистришките тигри" победили с 1:0 етрополци. Бойко Борисов изиграл цял мач с фланелката на „Витоша". Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов не вижда нищо лошо в това, че отборът на „Витоша" Бистрица, в който самият той е картотекиран, е пътувал с правителствения самолет.

„Да, пътували са. Не виждам нищо лошо", категоричен бе Бойко Борисов, цитиран от Дарик.

По думите на министър-председателя „Бистришките тигри" са пътували заедно с отбора на „Чавдар" Етрополе, като полетът е бил платен от етрополския клуб.

„С писмо от футболния съюз сме си платили, както всички футболни клубове плащат, когато пътуват с него", увери премиерът и допълни, че поне 20 пъти е предоставял правителствения „Еърбъс" на други футболни отбори.

Той е категоричен, че „тигрите" са го ползвали само веднъж и в това няма нищо тенденциозно.

„По фактура отборът от Етрополе е платил около 20 000 лв. За „Левски" защо не питате? За ЦСКА защо не питате? Какъв по-различен отбор са „Витоша" Бистрица? Те не са ли момчета, какви са?", бяха думите на премиера.

Според информация на вестник „Преса" правителственият „Еърбъс" доставил „Бистришките тигри" на Бойко Борисов във Варна за приятелска среща на стадион „Тича".

Със същия полет на Авиоотряд 28 пристигнали и съперниците им от футболен клуб „Чавдар" Етрополе, доверили депутати от БСП.

Според тях причина за полета била загуба на премиера при игра на карти на вързано в Евксиноград, при която Бойко Борисов обещал да изпълни едно желание на съперника си - депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който е почетен президент на етрополския футболен отбор.

Победителят поискал премиерът да играе с „Витоша" Бистрица срещу „Чавдар" Етрополе на стадион „Тича" във Варна.

Наложило се дори да бъде отменена предвидената контрола на етрополския тим с „Ботев" Ихтиман.

Пред „Преса" депутатът от ГЕРБ Емил Димитров определи като небивалици твърденията за играта на карти, загубата на Борисов и желанието на победителя.

„И двата отбора са в предсезонна подготовка и по покана на Етрополе с правителствения самолет бяха докарани двата отбора за приятелска среща във Варна. Полетът бе платен от етрополския тим", заяви Емил Димитров.

Той потвърди, че мачът бил в последната събота на юли, а „Бистришките тигри" победили с 1:0 етрополци. Бойко Борисов изиграл цял мач с фланелката на „Витоша".

Във връзка с новината, че правителственият самолет е возил отбора по футбол на Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски заяви по ТВ7, че е запознат със случая и сметката е платена, като не са били похарчени държавни пари.

#Бойко Борисов #„Витоша" Бистрица #„Чавдар" Етрополе #контрола #Евксиноград #„Еърбъс" #Авиоотряд 28 #правителствен самолет #Емил Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници