БСП насрочи конгрес за 26 януари

БСП насрочи конгрес за 26 януари
A A+ A++ A

БСП насрочи конгреса си за 26 януари догодина, а изненадващо опонентите на Корнелия Нинова не поискаха промени в устава, които да върнат избора на лидер от конгреса, а не от всички партийни членове чрез пряк избор, както е сега.

Обратно на очакванията, никой от вътрешната опозиция не упрекна Нинва за нарушение на устава, както се канеха от вътрешната опозиция. Още на влизане Атанас Мерджанов обяви, ч конгрес на партията трябва да има всяка година по устав, а 2018 се прескача и пленумът се мести в следващата, отбелязва „Канал 3“.

Още на предишното заседание на Националния съвет обаче по предложение на Димитър Дъбов пленумът насрочи конгреса за януари. аргументът беше, че 15 декември не е подходяща дата, тъй като хората се стягат за коледните празници. Освен това се оказа тогава, че Зала 1 на НДК е свободна само за един ден, а социалистите заседават обикновено по два конгресни дни.

Противно на нагласите за кървав пленум, червените набързо отхвърлиха първите повечето точки от дневния ред на форума - приеха декларацията в защита на депутатите си, анонсирана от Нинова преди началото, бюджета и рамката за евроизборите. В момента обаче членовете на Националния съвет заседават по най-горещата тема - в. Дума" и избора на главния му редактор.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници