217263 статии       |       475 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85845| EUR 1.95583| GBP 2.28024|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

Край Бургас започва военноморското учение „Посейдон 2018“

9 ноември 2018, петък / 10:43; Коментари: 0
Send to Kindle
Край Бургас започва военноморското учение „Посейдон 2018“
БГНЕС

Българските Военноморски сили и град Бургас ще бъдат домакини на българо-румънското противоминно учение „Посейдон 2018”. То ще се проведе в периода 9-17 ноември 2018 г. в териториалното море и прилежащата зона на Република България, в обявените полигони. Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. 


„Посейдон 2018“ е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовката на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на противоминни действия в коалиционен формат. В него ще участват фрегата „Смели“, минният ловец „Цибър“, базовият миночистач „Прибой“, рейдовите миночистачи „Капитан-лейтенант Кирил Минков“, „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“, хидрограните катери „Контраадмирал Сава Иванов“ и „Капитан I Ранг Борис Рогев“ от състава на българските Военноморските сили, миночистачът „D.Nicolescu“ от Румънските ВМС, миночистачът „Evropi“ от гръцките ВМС както и корабите от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2) в Средиземно море. В групата освен българският миночистач „Цибър“ участват флагманът FGS „Rhein“ от германските ВМС, испанският миночистач SPS „Turia“, и турският миночистач TCG „Erdemli“.

Щабът за контрол на учението ще се развърне в Пункта за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.

На 10 ноември от 13.00 часа до 15.00 часа в района на Морска гара – Бургас корабите, участващи в учението, ще бъдат отворени за посещение от граждани и гости на града.

На 12 ноември от 10.00 часа в зала „Петя Дубарова” на Културен център „Морско казино” в гр. Бургас ще се проведе пресконференция на командира на Втората постоянна противоминна група на НАТО и командирите на кораби, участващи в учението.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: