Близо 200 са уволнените митничари без висше

Близо 200 са уволнените митничари без висше
Снимка от протеста на митничарите срещу местенето на Агенция „Митници“ в Русе по-рано тази седмица. Снимка: София фото ейджънси
A A+ A++ A

Между 150 и 200 служители на Агенция „Митници“ са уволнени, защото нямат бакалавърска степен, според Нели Христова, председател на Федерацията по търговия, услуги, контролни органи и туризъм.

По думите й системата ще се обезкърви, а в същото време няма разумен мотив за тази реформа. Христова определи случващото се като „грубо и цинично отношение“, цитирана от Дарик.

На въпрос дали групата, която преговаряше с министър Дянков относно местенето на Агенцията от София в Русе, е трябвало да поеме и този случай, Нели Христова отговори:

„Най-вероятно можеха да се случат всичките тези неща, само че ние имаме един типичен български синдром - когато мечката скача в двора на съседа, най-вероятно няма да дойде у нас. Можеше да се използва случаят, макар че постановлението е много преди това. То е обнародвано в Държавен вестник на 26 юни. Нещата се случват много преди това“.

По думите й министър Дянков трябва да обясни какво се случва в митниците.

„Когато искаш да правиш реформи, държа на тезата, че реформа се прави в началото на управление на мандата си. Не можеш да правиш едни реформи, и то да атакуваш приходна агенция, в края на мандата си, и тези хора, които наистина излизат на улицата - за тях въобще не е помислено“, каза още Нели Христова.

#Министър на финансите #Симеон Дянков #митничари #агенция „Митници“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници