Цветанов и шефове на служби докладват на депутатите за атентата в Бургас

Цветанов и шефове на служби докладват на депутатите за атентата в Бургас
Закритото заседание започва в 9:00 часа, а редовният парламентарен контрол е от 11:00 часа. На депутатски питания ще отговарят 11 министри от кабинета. Снимка: БНР
A A+ A++ A

В последния си работен ден преди лятната ваканция депутатите ще изслушат на закрито заседание информация за атентата в Бургас на 18 юли.

Ще докладват вицепремиерът и вътрешен Цветан Цветанов, външният министър Николай Младенов, председателят на Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) Константин Казаков, директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров и директорът на служба „Военна информация" (военното разузнаване) Веселин Иванов.

Изслушването ще бъде при закрити вратa заради класифицираната информация за националната сигурност, предаде „Дневник".

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) към президента Росен Плевнелиев обсъди в четвъртък терористичната атака и реши да възложи на правителството да организира и проведе нов задълбочен анализ на динамиката на средата за сигурност за изясняване на причинно-следствените връзки между отделните фактори, събития и действия, довели до терористичния акт в Бургас.

КСНС възложи на кабинета да направи изводи за тяхното развитие и комплексно въздействие върху националната сигурност.

Правителството трябва да актуализира концептуалния национален модел за противодействие на тероризма в съответствие с промените в средата за сигурност и да го представи в Народното събрание.

Министерският съвет трябва да подобри работата на Националния ситуационен център за управление при кризи, както и да разработи подробни процедурни правила за работата на Съвета за сигурност при кризи.

КСНС възлага на правителството да актуализира националния план за противодействие на тероризма с посочване на необходимите ресурси и доизграждане на ефективно противодействие на тероризма, като го представи в Народното събрание.

Закритото заседание започва в 9:00 часа, а редовният парламентарен контрол е от 11:00 часа. На депутатски питания ще отговарят 11 министри от кабинета.

Ивайло Московски ще отговаря за пътническите превози в БДЖ и за предстоящата приватизация на „БДЖ - Товарни превози".

Министърът на икономиката Делян Добрев ще отговори на депутатите за цените на електроенергията у нас, които влязоха в сила от 1 юли, както и за ситуацията около Оловно-цинков комбинат (ОЦК) в Кърджали.

В контрола ще участват още социалният министър Тотю Младенов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, министърcрът на околната среда и водите Нона Караджова, на правосъдието Диана Ковачева, на образованието Сергей Игнатов, министърът отговорен за средствата от ЕС Томислав Дончев, земеделският министър Мирослав Найденов, на регионалното развитие Лиляна Павлова и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

#Народно събрание #закрито заседание #парламентарен контрол #Цветан Цветанов #Николай Младенов #ДАНС #Константин Казаков #Драгомир Димитров #Веселин Иванов #КСНС #Росен Плевнелиев #Бургас #терористична атака #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници