Затяга се контролът при производството на био храни

Затяга се контролът при производството на био храни
A A+ A++ A

Нова наредба затяга контрола при производството на био храни. Преди да стигне до пазара всеки продукт ще преминава през лабораторен анализ за качество. Веселина е един от регистрираните 6471 производители на био продукти у нас. Тя отглежда био лавандула и произвежда етерични масла. Невъзможността да се ползват хербициди за плевелите е причина работната ръка да става все по-малко и все по-скъпа. Био храните не били по-полезни от обикновените Никакво научно изследване не е показало до този момент ясно, че има полза за здравето от био храните, твърди доклад на Американската ... Прочети повече „Тази контролираща фирма има задължението да проверява продуктите, които са в националното и европейското законодателство за отглеждане. Новото е преди издаването на сертификата за биологично производство да се вземат проби за анализ , за да се гарантира , че продуктът наистина има биологичен статус”, заяви Нина Рашева, началник отдел “Биологично производство”. Такива договори между производителите и сертифицираните фирми за контрол е имало и досега, предаде Нова тв. „Ако някой се съмнява, вече има регистър на био производителите, където името на фирмата, може веднага да се провери дали е био контролирана. В този регистър се качват и сертификатите.” , заяви Веселина Ралчева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници