БСП: Отговорността за атентата да се търси в МВР и разузнаването

БСП: Отговорността за атентата да се търси в МВР и разузнаването
Не виждам никакви основания в шикалкавенето на управляващите, които не искат да признаят, че има пробив в националната сигурност, заяви Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отговорността за терористичната атака срещу израелски туристи в Бургас на 18 юли трябва да се търси в службите за сигурност, МВР и разузнаването, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Ангел Найденов.

„След като има терористичен акт, това представлява пробив в системата за сигурност и мерките за безопасност, и не виждам никакви основания в шикалкавенето на управляващите, които не искат да признаят, че има такъв пробив“, заяви Ангел Найденов пред БНТ.

Той посочи, че трябва да се назоват персонално отговорните хора.

„Трябва да научим цялата истина около това имали ли са българските власти предварителна информация за готвената терористична атака. Трябва да се направи анализ на въпроса какъв е капацитетът на службите и как те реагират, когато има такава заплаха. Необходим е честен анализ“, обясни Ангел Найденов.

Той призна, че няма държава, която да е застрахована срещу терористична атака, но посочи, че политическата отговорност за трагедията носи правителството на Бойко Борисов.

„След като е ясно, че израелските туристи са сред най-застрашените групи от чуждестранни граждани, как е възможно да няма специални мерки, които да се предприемат по отношение на тяхната безопасност на летище Бургас? Не разбирам“, каза още Ангел Найденов.

За вота на недоверие Найденов каза, че той е заради провала на правителството в областта на вътрешните работи.

„Този вот има теоретичен шанс, но политическата реалност ме кара да мисля, че той няма да мине“, уточни депутатът от „Коалиция за България“.

#Трагедия в Бургас #Ангел Найденов #Коалиция за България #БСП #Бургас #израелски туристи #атентат #терористична атака #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници