„Паскалина“ - пицата, която удължава живота

„Паскалина“ - пицата, която удължава живота
A A+ A++ A

Италиански учени и готвачи са създали пица, която може да предотврати развитието на рак и сърдечносъдови заболявания, пише в. "Дейли мейл".

Пицата "Паскалина", направена от неаполитански специалисти, е наричана още "пицата, която удължава живота" и "противоракова пица".

Тестеното изделие се прави с продукти, които влизат в състава на Средиземноморската диета. Тази диета е известна с ползите, които носи за здравето.

Пицата с основа от пшенично брашно е покрита с чери домати, вид броколи, маслини, студено пресован зехтин, чесън и чили. В "Паскалина" няма месо или каквито и да е било сирена или кашкавал.https://twitter.com/Съставките й са избрани заради способността им да намаляват риска от развитие на сърдечносъдови болести и на някои видове злокачествени заболявания на храносмилателната система, включително рак на дебелото черво.

Учените от италианския Институт за борба с раковите заболявания твърдят, че "Паскалина" е достатъчно здравословна, за да се консумира два пъти седмично.През 2003 г. учени откриха, че за хората, които хапват пица, рискът от развитие на рак на ларинкса е с 59 процента по-нисък, на хранопровода - с 34 процента по-нисък, и на дебелото черво - с 26 процента по-нисък.

Благоприятният ефект се приписва на доматите. В кожата им се съдържа антиоксидант, наречен ликопен, който е известен с противораковите си свойства.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници