Полк. Русев: България трябва да реши как да отговори на тероризма

Полк. Русев: България трябва да реши как да отговори на тероризма
Полк. Румян Русев определи атентата в Бургас като „дръзко предизвикателство". Снимка: МВР
A A+ A++ A

Терористичната атака срещу израелски туристи на летище Бургас се отличава с голяма организация и конспиративност, личи определена тактика и по никакъв начин не е акт на един човек, категоричен е изследователят на проявите на екстремизма и тероризма полк. Румян Русев.

По думите му, за терориста-камикадзе е чест да извърши ритуален акт самоубийство като финал на своето земно съществуване като личност.

„Тревожно е за всеки, защото все още няма сериозен адресант на извършителя. Това, заедно с въпросите, които възникват, ни карат да сме много разтревожени," заяви полк. Румян Русев пред БНР.

Той определи атентата в Бургас като „дръзко предизвикателство", защото е извършено на границата на слабоохраняема зона, а е могло да бъде по-лесно извършено в хотел, където терористът нямало да бъде засечен от камери.

„Ние много скоро трябва да решим като държава, като общество какво ще правим. Ще участваме ли и как в отговора на това предизвикателство. От нашия отговор ще зависи какви ще бъдат последствията и каква ще е съдбата ни," заяви Румян Русев.

„Ако това е организация, трябва да се нанесе ударът там, където е нейното сърце, иначе ще се превърнем в пожарна, която отива да гаси пожари и ще броим гражданите ни, които са загинали," предупреди експертът.

#Трагедия в Бургас #терористична атака #атентат #израелски туристи #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници