Костов: ГЕРБ управлява с купено мнозинство

Костов: ГЕРБ управлява с купено мнозинство
"Премиерът Борисов скандално реабилитира Тодор Живков", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов на конгреса на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ управлява с парламентарно мнозинство, съставено от рекетирани и подкупени „независими депутати" и премиерът Борисов скандално реабилитира Тодор Живков, затова ние заставаме срещу тях.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в политическия си доклад по време на VIII-то Национално събрание на партията, предаде БГНЕС.

Според Костов управляващите „върнаха страха от репресивния апарат, защото купуваха масово и смачкваха избирателите на последните избори".

В доклада си той посочи, че ДСБ са подкрепяли 14 месеца правителството на ГЕРБ след създаването му през 2009 г.

„Те обещаха да следват същите политики в предизборната си програма, защото обявиха разумна програма за борба с кризата. Защото обещаха да намалят енергийната зависимост на страната и спиране на преговорите за „Южен поток" и „Белене", каза Костов.

„Подкрепяхме ги, защото обещаха, че ще отстранят и накажат корумпираните и престъпни политици на Тройната коалиция", добави той.

Костов обясни, че след лятото на 2010 г. е станало „ясно, че ГЕРБ не желае да извършва реформи", затова и ДСБ са се дистанцирали.

Костов посочи, че ГЕРБ проявяват пълно нежелание „да бъдат наказани корумпираните и престъпни политици от Тройната коалиция".

Той отбеляза, че „зависимостите на премиера Борисов замениха заварената мафия, че рекетът на управляващите замени корупцията".

#Иван Костов #ДСБ #лидер #партия #Бойко Борисов #ГЕРБ #Тодор Живков #премиер #тройната коалиция #Южен поток #Белене #мнозинство #депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници