Тотю: Не се срамувам, че съм „синдикалист под прикритие"

Тотю: Не се срамувам, че съм „синдикалист под прикритие"
„Когато премиерът прецени, че не си върша работата, си отивам, това е, няма драма", заяви социалният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не се срамува, че е „синдикалист под прикритие", както бива определян през последните дни.

„Работил съм в синдикатите и не се срамувам от това. Моята роля винаги е била да защитавам интересите на хората", заяви той пред „Дарик радио".

Според Младенов премиерът Бойко Борисов е прав да го критикува, че е седял „на завет", докато на министър-председателя и на финансовия министър Симеон Дянков се е налагало да са на първата фронтова линия и да обясняват на хората за пенсиите и заплатите.

Младенов подчерта, че не е влизал в конфликт с министъра на финансите.

„Конфликт - не, дебати – да", беше неговото определение за последните му взаимоотношения с Дянков.

Тотю Младенов каза още, че да подаде оставка е най-малкият му проблем.

По думите му е по-важно е да се възстанови социалният диалог и да се проведат реформите, защото това е много важно на базата на това, което става в Европа.

„За мен това е по-важно, другото е в правото на самия премиер", подчерта той.

„Най-лесното е човек да се уплаши и да си отиде от най-малкото нещо, по-трудното е до край да се мъчи да реши проблема, затова казах, че е безотговорно в момента да подавам оставка", коментира Младенов.

„Дал съм всичко от себе си и продължавам да го давам. Когато премиерът прецени, че не си върша работата, си отивам, това е, няма драма", категоричен е социалният министър.

Младенов се надява, че по време на следващата среща между правителството и синдикатите мъдростта и реализмът ще надделеят над емоциите.

„Рано е да се казва дали синдикатите ще се върнат на масата на преговорите или не. Трябва да продължим чрез диалог, а не чрез извиване на ръце", добави той.

„В БДЖ и НКЖИ работят 27 000 души, тази стачка ще доведе до това да си отидат много повече хора. Зависи колко време продължи стачката. Призовавам синдикатите и работниците да бъдат мъдри, за да не стане така, че да си отидат много повече хора", каза Тотю Младенов по повод на националната стачка на българските железничари.

Той заяви, че вратата на Министерството на труда и социалната политика е отворена и винаги ще бъде отворена за синдикатите.

#Тотю Младенов #Бойко Борисов #Симеон Дянков #министър на труда и социалната политика #Министър на финансите #министър-председател #премиер #синдикати #БДЖ #Министерство на труда и социалната политика #оставка #НКЖИ #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници