ЕС осъди атентата срещу израелски туристи в България

ЕС осъди атентата срещу израелски туристи в България
Смаяна и шокирана съм от снимките от Бургас. Отговорните трябва да бъдат арестувани и осъдени, заяви още Катрин Аштън. Снимка: бТВ
A A+ A++ A

Европейският съюз осъди атентата срещу израелски туристи на летище „Сарафово” в Бургас, при който загинага 7 души, а други 33-ма бяха настанени в болница с наранявания.

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън изрази ужаса, който изпитва пред „атентата”, извършен в сряда срещу израелски туристи на летището в българския град Бургас, предаде АФП, цитирана от „Фокус”.

„Смаяна и шокирана съм от снимките от Бургас. Отговорните трябва да бъдат арестувани и осъдени,” заяви още Катрин Аштън.

Същевременно редица еврокомисари осъдиха атентата в свои съобщения в социалните мрежи.

Сред тях са българският комисар за хуманитарната помощ Кристалина Георгиева, шведският еврокомисар за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, както и италианецът Антонио Таджани, който в ЕК отговаря за индустрията.

По-рано израелският премиер Бенямин Нетаняху и външният министър на Израел Авигдор Либерман потвърдиха, че израелски туристи са станали жертва на нападение, при което има загинали и ранени.

Това е първият антиизраелски атентат в България.

#Кристалина Георгиева #израелски туристи #летище #атентат #Бургас #Катрин Аштън #ЕС #Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници