9 изчезнали, 33 в болница след терористичния атентат в Бургас

A A+ A++ A

Деветима израелски туристи се водят изчезнали, а 33 са хоспитализирани след терористичния атентат на Летище Бургас, според непотвърдена информация.

Силен взрив, който според полицията представлява атентат, уби и рани израелски туристи в автобус на Летище Бургас към 17:30 ч. в сряда.

33 са болница, от тях трима са в тежко състояние, включително шофьорът на взривения автобус, който е българин, съобщи вечерта в сряда кметът на Бургас Димитър Николов.

Николов потвърди, че един от ранените е починал в болницата. Според бТВ, не се знае каква е съдбата на деветима израелски туристи.

Всички полети за Летище Бургас са пренасочени към Летище Варна, няма информация за втори взрив в самото летище, според кореспондентът на телевизията.

Според кмета Николов, става дума за „много силен взрив, умишлено поставен или внесен, в багажното отделение" на автобуса.

Николов каза още, че израелските туристи са пристигнали с полет от Тел Авив със 151 души на борда, включително един американец и един словенец. Той заяви, че на Летище Бургас няма паника, а е създадена организация за разкриването на един „много тежък инцидент".

#Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници