България: Здравата хватка на ориенталския манталитет!

България: Здравата хватка на ориенталския манталитет!
A A+ A++ A

В петък за втори път след сряда сайтът за разследваща журналистика Биволъ стана обект на хакерска атака. Причината е ясна: изтеклите в сайта засекретени документи за премиера Бойко Борисов, които, въпреки всички неизвестни, го уличават във връзки с подземния свят.

Бивол започна да публикува документите на порции в неделя, но още във вторник събитието бе засенчено от „обоснованото предположение" за ролята на ливанската групировка „Хизбула" в атентата в Бургас.

Естествено вниманието на български и чужди медии бе приковано към вътрешния и международен отзвук на резултатите от разследването на атентата. Скандалът „Буда" остана някак встрани.

Тревожното е, че за пореден път международната общественост остава безразлична към разкрития от подобен род, точно както към небеизвестните депеши на американското посолство в София за „тъмното" минало(?) на Борисов.

Министър-председателят съвсем спокойно си замина за Брюксел да „решава" финансовото бъдеще на ЕС, но дори оттам не пропусна да омаловажи разкритията за „агент Буда", наричайки ги „последни издихания на мафията".

Факт е обаче, че от началото на годината страстите в България са нажежени – събитията, най-вече с отрицателен знак, се редят едно след друго – референдуми, покушения, досиета...

Колкото и да се бият в гърдите политиците, че сме „европейци", сценарият е по-подходящ за турски сериал...

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Биволъ #Хизбула #атентат #Трагедия в Бургас #Буда #досие #Будагейт #Бойко Борисов #министър-председател #Уикилийкс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници