Николай Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили

Николай Нанков: Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в началото на дискусия за новото райониране на страната, че София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна ситуация, заради интензивните валежи от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни, каза министърът.

Той информира, че на магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област, заради катастрофирал тир. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията. Нанков съобщи, че вече са преодолени проблемите заради обилния сняг от тази сутрин на магистрала "Люлин". По останалите магистрали няма затруднения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени при зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването. Министърът информира, че по-късно през деня, заедно с пътна полиция, ще се направи актуална оценка на пътната ситуация в страната и в частност със случващото се на магистрала "Тракия".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва във форума, съобщи, че над 180 машини почистват столицата, а обстановката продължава да е усложнена заради снега. След 9.00 ч. е възстановена обработката на основни квартални улици. Основната ни задача е осигуряване движението на градския транспорт, каза столичният кмет. Тя информира, че над 1020 човека, по данни на снегопочистващите фирми, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче продължават и това, по думите на Фандъкова, създава допълнителни трудности.

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.

 

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино