ГЕРБ започва да склонява за референдум за Истанбулската конвенция

ГЕРБ започва да склонява за референдум за Истанбулската конвенция
A A+ A++ A

ГЕРБ май започва да склонява да бъде направен референдум за ратифицирането на Истанбулската конвенция. Но не с въпроса, който предложи вчера БСП. „Може би референдумът трябва да бъде „за” или „против” домашното насилие, защото за това става въпрос в Истанбулската конвенция. Така, че за мен е важен дебат”. Така вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори на въпрос за искането на БСП за референдума за Истанбулската конвенция, предаде Нова ТВ.

Захариева оценява мнението на Светия синод, които се обявиха категорично против конвенцията и започнаха провеждането на молитви против приемането й. „Това е наистина едно от становищата, нека да чуем дебата. Хубавото е, че всички се обявяват, че не са поддръжници на домашното насилие, което е много хубаво и на мен ми се иска да стане ясно в обществото, че точно за това става въпрос в тази конвенция”, каза още Захариева.

"Нека да се успокоят страстите, да се внесат законите, за да видят хората всъщност, че няма нищо толкова страшно", допълни вицепремиерът.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници