Франсоа Оланд усмирил приятелката си, обеща без повече скандали

Франсоа Оланд усмирил приятелката си, обеща без повече скандали
Валери ще присъства до мен, когато протоколът го изисква, каза президентът Франсоа Оланд, а приятелката му беше почти неотлъчно до него по време на честванията на 14 юли. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Франция Франсоа Оланд е помолил приятелката си Валери Трирвайлер да урежда частно частните си въпроси.

В телевизионното си интервю по случай националния празник на Френската република 14 юли държавният глава обеща, че приятелката му повече няма да прави скандали, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

В разгара на предизборната кампания Валери Трирвайлер написа доста злобно съобщение в социалната мрежа Туитър, което беше косвено насочено срещу Сеголен Роаял – бившата съпруга и майка на четирите деца на Франсоа Оланд.

„Смятам, че частните дела се уреждат в частен кръг. Казах го на близките си, за да спазват стриктно този принцип," каза френският държавен глава.

Той подчерта, че този принцип ще се прилага строго, защото французите искат нещата да са ясни, а държавата да се ръководи от онзи, когото са избрали, и да няма нежелана намеса.

През юни първата дама Валери Тривейлер, подкрепи с послание в Туитър кандидата-социалист съперник на Сеголен Роаял, на която пък Франсоа Оланд даде собствената си подкрепа.

На въпрос дали подобен инцидент може да се повтори в бъдеще Франсоа Оланд отговори с категорично „Не".

Той посочи също, че Валери Трирвайлер няма статут на първа дама и може да продължи професионалната си дейност.

„Тя ще присъства до мен, когато протоколът го изисква," каза президентът Франсоа Оланд и добави, че ролята на първа дама не е лесна и за нея трябва да има правила.

#Франсоа Оланд #Валери Трирвайлер #Сеголен Роаял #Франция #национален празник #Туитър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници