Каракачанов и синдикати подписаха нов колективен трудов договор

Каракачанов и синдикати подписаха нов колективен трудов договор
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и председателите на синдикалните организации ФНСО "Българска армия" и НС "Отбрана" Георги Братованов и Тодор Воденов подписаха днес нов Колективен трудов договор в Министерството на отбраната и Споразумение относно представителните и защитните функции на синдикатите с оглед интересите на цивилните служители по служебно правоотношение.

Колективният трудов договор във ведомството е със срок две години. Със заповед на министъра на отбраната беше награден военноаслужащия от запаса Иван Георгиев - за професионализъм и всеотдайност, със знак за военна доблест трета степен.

На въпрос колко работещи в системата на Министерството на отбраната пенсионери ще бъдат съкратени догодина, Красимир Каракачанов каза, че в администрацията има 70-годишни хора, на които би следвало да им се даде възможност да почиват. В същото време в "Терем", а и не само там, има хора в пенсионна възраст, които са изключително добри специалисти, а млади експерти няма, добави той. Може и да бъркам, но на места администрацията е много голяма. В едно от предприятията на "Терем" администрацията е почти колкото работниците - това е абсолютно алогично, каза министърът. Затова, търсейки възможност да спестим разходи, ще се лишим от хора в пенсионна възраст - навършили или близо до 70-годишна възраст. Нашето желание е да дадем възможност на млади специалисти, но ще подходим индивидуално, посочи Каракачанов.

#Красимир Каракачанов #колективен трудов договор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай