По улиците на Талин тръгнаха автобуси без шофьор

По улиците на Талин тръгнаха автобуси без шофьор
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

За три дни няма сериозни инциденти с двата автобуса без шофьор, които се движат в естонската столица Талин. С това се похвалиха местните власти, предадоха информационната агенция ERR и Би Би Си, цитирани от НОВА.

Двата автобуса бяха пуснати в движение на 29 юли. Те тръгват от центъра на града и пътуват до творческия център Kultuurikatel, където се провеждат основните събития от естонското председателство на ЕС.

Въпреки че няма сериозни инциденти, все пак е имало по-дребни. Свидетел например разказва, че в понеделник е видял, че единият автобус не дава път на полицейска кола с включени светлини. Фотограф на естонската агенция пък е заснел автобус да пренебрегва червена светлина на пешеходен светофар.

Местното законодателство изисква в превозното средство да има отговорен за случващото се човек, като в случая това е служител, който посреща пътниците и им обяснява новата технология.

Двата автобуса струват 100 000 евро и са финансирани до голяма част от частния сектор. Автобусите ще се движат до края на август.

 

#автобуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници