Пътнически самолет от Москва за Бургас кацна аварийно

Пътнически самолет от Москва за Бургас кацна аварийно
В 06.26 часа, след като самолетът напълно изразходвал своето гориво, той благополучно се приземил на летището. Снимка: isaintel.com
A A+ A++ A

Пътнически самолет Еърбъс А-310, изпълняващ полет от Москва до Бургас, се е приземил аварийно на летище „Домодедово“ заради проблем с шасито.

Самолетът излетял за Бургас в 05.42 часа московско време (04.42 часа българско време). По предварителни данни шасито на машината не е било прибрано, предаде РИА „Новости“, цитирана агенция „Фокус“ и "Дневник".

В 06.26 часа, след като самолетът напълно изразходвал своето гориво, той благополучно се приземил на летището. Няма пострадали. Причините за инцидента се установяват. На пасажерите, основно руски туристи, е бил осигурен друг превоз до Бургас.

В съобщението на РИА "Новости" няма данни на коя авиокомпания е полетът, но справка в сайта на летището в Бургас посочва, че вероятно става въпрос за полет на S7 Airlines.

Полет № S7943 на компанията днес, излетял от "Домодедово", е кацнал вместо в 7.20 часа в 11.51 часа. В понеделник превозвачът има три полета до Бургас, като първият от тях излита в 5.30 ч. московско време.

Според справка на "Дневник" в Уикипедия под името S7 Airlines оперира авиокомпанията "Сибир". S7 Airlines е основана през 1992 година и се счита за една от най-прогресиращите руски авиокомпании, като наскоро е задминала "Аерофлот" по отношение на броя на вътрешните полети.

Последният сериозен инцидент с машина на компанията е станал на 9 юли 2006 година, когато при кацане самолет "Еърбъс" А310 излиза от пистата на летище Иркутск, катастрофира, при което загиват 126 души. S7 Airlines разполага с 41 самолета "Боинг" и "Еърбъс", като очаква доставката на още 28 поръчани машини.

#аварийно кацане #летище #Бургас #Москва #пътнически самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници