Валежите ще спрат

Валежите ще спрат
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Днес на много места, от запад на изток, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици.Вечерта валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва, пише bTV. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°. Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но превалявания са малко вероятни.

Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максимални температури на въздуха - между 21° и 25°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е значителна. Ще има валежи, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще преминава в сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

През нощта облачността ще намалява, над много райони до ясно. Утре в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната, до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

 Във вторник и сряда времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, временно до умерен от северозапад. Температурите бързо ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°. В сряда по-късно през деня ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната привечер и през нощта срещу четвъртък ще превали и прегърми. В четвъртък по-значителни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайни валежи ще има в южните и източните райони. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но вероятността за валежи е малка.

#валежи #слънце #време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници