Фандъкова предупреди фирми да не извиват ръцете на столичани

Фандъкова предупреди фирми да не извиват ръцете на столичани
Не може всеки концесионер да излиза и да определя някаква цена. Тя се определя от регулатор на базата на определени критерии и инвестиции от дружеството, заяви Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди фирмите, които предоставят услуги на домакинствата, да не извиват ръцете на столичани.

„Не може всеки концесионер да излиза и да определя някаква цена. Тя се определя от регулатор на базата на определени критерии и инвестиции от дружеството“, заяви Йорданка Фандъкова по БНТ по повод исканото от компанията „Софийска вода“ увеличение с 12% на цената за доставка на кубик вода.

Според нея, въпреки обтегнатите отношения с концесионера на дружеството, няма да се наложи да се разваля договора с него. Кметът обаче заяви, че не може да приеме всяко дружество да излиза и да „натиска софиянци“, така че по-добре да не се опитват.

Тя допълни, че инвестициите в канализация са далеч от целите. В този смисъл беше и коментарът й по адрес на държавното дружество „Булгаргаз“, което преди дни заплаши, че ще спре доставаката на газ за „Топлофикация“ София, ако дружеството не преведе дължимите суми.

„Не може най-големият потребител на газ да няма избор в цената“, коментира още Йорданка Фандъкова и посочи, че общинското дружество вече е успяло да погаси част от старите си задължения към „Булгаргаз“.

По думите й въпреки тежкото състояние, в което се намира „Топлофикация“ – София, компанията държи на отношението към клиентите, което включав и това в сметките да се отразяват реалните задължения.

Йорданка Фандъкова още веднъж повтори тезата си, че бездомни кучета по улиците не трябва да има и че всеки ден се вземат мерки за решаването на този проблем, но те ще дадат резултат след години.

В момента обсъждали с други кметове съвместни мерки, така че животните да не се прехвърлят от една към друга община.

На заседанието на общинсикя съвет в четвъртък пък се очаква съветниците да гласуват предложението за изграждане на приют за 2000 кучета в Кремиковци.

#„Софийска вода” #„Топлофикация“ #„Булгаргаз“ #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници