Тайните не женските гърди

Тайните не женските гърди
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Никой друг женски бозайник не разполага с такива форми. Има увеличение на областта при кърмене, но свърши ли кърменето, нещата отново се връщат в първоначалния вариант. При хората не е така. Представете си само - жената спира да кърми и пак си става плоска като петокласничка, пише "ДАРИК".

Деликатен въпрос си е въпросът за женските гърди. Понеже всеки има мнение, вкус и предпочитания, ние трябва да се лишим от това и да подходим научно. Защото ако не беше научно, щяхме да кажем, че жените имат гърди, за да съществува интернет.

Две са научните обосновки, защо прародителките ни са развили бюстове.
Първата обосновка е сексуална. Дължим я на знаменития Дезмънд Морис. Той твърди, че гърдите всъщност трябва да приличат на нещо друго. Преди да кажа на какво, нека изясним, че хората сме единствените същества, които правят секс лице в лице. Вие сигурно и други пози знаете, но човечеството е измислило мисионерската поза. В това сме мисионери в животинския свят. Позата е важна по ред причини, включително здравни, не само романтични.

Но понякога да гледаш партньора само в очите не е достатъчно стимулиращо, особено ако само допреди няколко хиляди години очите изобщо не са те интересували. Ето как природата развива гърдите, за да приличат на задните части и така да действат стимулиращо. Дезмънд Морис го твърди, не ние. Това е неговата теза в книгата "Голата маймуна".

Втората причина също е еволюционна. В момента, в който започват да се развиват черепите ни, долните ни челюсти стават по-малки, носовете ни се издължават и за нас, като вид, става много трудно да сучем. За да не се задушават бебетата, природата оформя дамския бюст във възможно най-удобната форма да кърмиш бебе, докато си го гушнал на ръце.И понеже човешкото възпроизвеждане не е лимитирано като при разни други видове, а може да става буквално ежемесечно, природата не си играе да свива и да пуска тези области, а си ги оставя така.

#факти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници