Жельо Бойчев: Проблеми с електроснабдяването в България има, такива са фактите

Жельо Бойчев: Проблеми с електроснабдяването в България има, такива са фактите
Източник: Кросс
A A+ A++ A

Трябва да говорим с факти. И те са, че електроснабдяването на българското население е в риск. Това, че българската енергийна система е в тревога, го казваме не ние, а българският системен оператор. И констатациите са, че въпреки активирането на всички търговски мощности, се внася ток - последният от Турция. Въпросът е защо България от нетен износител, се превърна във вносител на електроенергия. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви депутатът от БСП Жельо Бойчев, пише 24 часа.

Не се опитваме да дестабилизирме ситуацията, увери той. Още през юни е имало предупреждение, че безогледното източване на язовирите ще доведе до проблем точно през зимата. Някои язовири са под санитарния минимум. Това са констатациите и моля да се коментира по тях, каза Бойчев. Нека ГЕРБ да кажат това така ли е или не. Мисля че при този състав на служебния кабинет, упрекът към Радев, че БСП реди кабинета, отпада, каза Бойчев.

С министър председател Огнян Герджиков стана ясно, че Радев е президент на всички и ще се бори с конфронтацията. Надявам се в много области, като здравеопазването например, да излезе истинското състояние на нещата, каза той. За съжаление в много сектори ще има заложени бомби.



#факти #риск #Жельо Бойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори