Хванаха наши трафиканти на катализатори във Франция

Хванаха наши трафиканти на катализатори във Франция
Източник: pixabay
A A+ A++ A
Френската полиция разби българска мрежа за трафик на катализатори, пишат френските издания "Поан", "Паризиен" и "20 минют", пише "ДАРИК".
 
Осем души, всички българи, са задържани вчера в Тараскон, Нарбон и Сен Ан, близо до Монпелие. Предполага се, че те са замесени в доходоносен трафик и кражбата на 600 каталитични преобразувателя. Щетите от кражбите се оценяват на между 650 000 и 700 000 евро.
 
Разследването е започнало още миналата година. Предполага се, че мрежата е наброявала около 30 души. Крадците са действали по двойки, единият е извършвал кражбата, а другият е пазел. Откраднатите катализатори били заравяни в близки до мястото на кражбата гори.
 
След това друг екип е идвал да изрови откраднатото, което е било изнасяно към България. Там от него са извличани ценни метали, сред които има такива, търгуващи се за близо 30 000 евро килограма, като например платина, паладий и родий.За откраднат катализатор всеки от бандата е получавал по 25 евро. Самият каталитичен конвертор струва над 1000 евро.

#контрабанда #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници