Повече от половината французи са доволни от новото правителство

Повече от половината французи са доволни от новото правителство
pixabay.com
A A+ A++ A

Близо 60% от френските избиратели посочват, че са доволни от състава на новото френско правителство, формирано начело с премиера Едуар Филип. Това показват данни от проведено на 17 май допитване на агенция „Елаб“ за телевизия БФМ, цитирани от БГНЕС, предаде NOVA. 

Според данните 54% от французите вярват в това, че новият кабинет ще работи ефективно.

Вчера в Париж беше представен съставът на новия френски кабинет. В него влизат 22 души – 18 министри и четирима държавни секретари. Мъжете и жените са по равно. Трима от назначените имат статут на специални държавни министри. Това са бившият кмет на Лион и влиятелна фигура в състава на Социалистическата партия Жерар Колон, който оглавява вътрешното министерство, както и лидерът на френските „Зелени“ Никол Юло на поста министър на екологията и лидерът на центристкото „Демократическо движение“ Франсуа Байру, който е правосъден министър.

Единственият представител на предишната власт в състава на новото правителство е Жан-Ив льо Дриан, който вече е министър на външните работи. Преди това един от приближените на Франсоа Оланд отговаряше за отбранителното ведомство, което вече е в ръцете на евродепутата центрист Силви Гулар.

На поста икономически министър застава съпартиецът на премиера Филип от партията „Републиканците“ Брюно льо Мер, който през ноември зае четвърто място на първичните избори на партията.

#Франция #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници