Какво ще свърши Бойко Борисов в новия мандат?

Какво ще свърши Бойко Борисов в новия мандат?
Sporta.bg
A A+ A++ A

„ГЕРБ и Обединените патриоти поемаме отговорността за управление на България през следващите четири години. Намираме се в исторически момента за света и Европа – политическата несигурност, икономически проблеми, религиозни противоречия, нестабилността в региона. Това налага надмогване на партийния егоизъм и посветеност на интересите на българските граждани и националните приоритети”, заяви от трибуната на парламента Бойко Борисов, съобщи Нова телевизия.

„В името на българските граждани ГЕРБ и коалиция Обединени патриоти преодоляхме различията си, вижданията си по много въпроси и постигнахме съгласие по основните приоритети в работата на съвместното ни правителство. Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция на страната и ще работим за реформиране на ЕС в името на неговото успешно развитие и разширяване”, каза още Борисов.

„Ще предприемем всички мерки, за да гарантираме сигурността на българските граждани и да ограничим битовата престъпност чрез засилено полицейско присъствие в населението места на страната. Ограничаване на нелегалните мигранти и защита на националните ни граници, които са наш основен приоритет. Ще провеждаме политики и ще налагаме мерки за увеличаване доходите на гражданите чрез заетост и по-голяма производителност на труда. Модернизацията на страната и ускоряването на растежа ще осигурят БВП от 120 милиарда лева в рамките на мандата”, обеща бъдещият премиер. 

Той гарантира минимална работна заплата от 650 лева и средна работна заплата от 1500 лева.

„Ще създаваме по-гъвкави възможности за заетост и допълнителна квалификация на работещите, като улесним активните и предприемчиви с мерки за по-добро съвместяване на кариерата, семейния живот. Ще подкрепим както растежа на икономиката, така и решаването на демографските проблеми на страната. Социалните помощи ще се обвържат със заетост. Всички в трудоспособна възраст, които получават помощи, трябва да се включат в заетост”, каза Борисов.

Увеличаването на минималната пенсия ще се осъществи от 1 юли 2017 г., а минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст ще нарасне от 1 октомври 2017 г. Заедно с това ще се преизчислят и всички пенсии, отпуснати през 2010 г. със средния осигурителен доход за 2009-а.

„Ще въведем по-тясно обвързване на социалните помощи с полагането на общественополезен труд, отговорното родителство и редовното посещаване от децата на детските градини и училищата. Ще приложим и система за мерки за преодоляване на негативните демографски тенденции”, зарече се Бойко Борисов.

Кабинетът ще работи и активно за ограничаването на контрабандата и ще предприеме решителни мерки за борба със сивата икономика. Важен приоритет е устойчиво нарастване на доходите, което може да стане само с ръст в икономиката.

„Поставяме образованието като стратегически приоритет за нашето правителство. То ще осъществи решителна политика, насочена към ликвидиране не неграмотността и задължително образование. Родолюбието и образователната система ще бъде основа на възпитание и извисяване на българския дух, средство за формиране на чувство за солидарност в обществото и привързаност на родината. Ангажираме се увеличаване на инвестициите в образованието и гарантиран ръст на бюджета. Учителското възнаграждение ще се увеличи двойно до края на мандата”, заяви Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници