Във великденско обръщение Мей призова за обединение на нацията след Брекзит

Във великденско обръщение Мей призова за обединение на нацията след Брекзит
Източник: YouTube
A A+ A++ A

В първото си великденско обръщение към нацията като премиер на Великобритания, Тереза Мей говори за необходимостта хората да бъдат обединени след референдума за напускане на ЕС, предаде БНР.

Британският премиер заяви, че ще се разкрият нови възможности в резултат на Брекзит и допълни, че Великобритания споделя християнските ценности. "След период на интензивен дебат за правилното бъдеще на нашата страна, преобладава чувството, че хората трябва да се обединят зад възможностите, които се откриват пред нас", посочи още Мей.

Тя допълни, че хората трябва да се чувстват убедени в ролята на християнството в обществото и да говорят свободно за тяхната вяра.

Тереза Мей, чийто баща е свещеник, заяви, че споделяните ценности на християнството могат и трябва да обединят британците след референдума миналата от миналата година. Премиерът изтъкна, че Великобритания има дълбоки традиции на религиозна толерантност и свобода на словото.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че едва ли има нещо по-спешно в света в момента от великденското послание за мир.

#Брекзит #Тереза Мей #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници