В Швеция почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при атаката в Стокхолм

В Швеция почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при атаката в Стокхолм
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

В Швеция почетоха с минута мълчание жертвите на кървавия атентат от миналата седмица. Тълпи от хора се събраха на мястото, където откраднатият камион с бира помете пешеходци, след което се вряза в магазин, убивайки 4 души и ранявайки 15, предаде АФП. 

Междувременно се проведе официална церемония пред кметството в Стокхолм, водена от премиера Стефан Львен, кмета Карин Вангорд, крал Карл XVI Густав и членове на кралското семейство. "Ние никога няма да се поддадем на агресията, няма да позволим терора да надделее" заяви Вангорд. "Стокхолм ще продължи да бъде отворен и толерантен град", каза още кметът. "Вие не сте сами, ние мислим за вас. Швеция стои с вас", заяви Львен, като се обърна към семействата на загиналите.

За момента мотивът за атаката остава неясен, но разследващите са категорични, че атентата наподобява атаките в Ница, Берлин и Лондон, отговорността за които е също поета от терористите от ИД. 

Ден след атаката над 50 хил. души се събраха на площад Сергел Торг в Стокхолм за провеждането на "Ловфест" като символ на обединението им срещу тероризма. 

#жертвите #Тълпи #Стокхолм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници