Стълпотворения в лондонските магазини след края на локдауна

Стълпотворения в лондонските магазини след края на локдауна
Pixabay
A A+ A++ A

Истински тълпи от клиенти се струпаха в магазините в Лондон, след позволението да работят отново. В трите съботи до Коледа по-известната търговска улица „Риджънт стрийт” няма да се движат коли, за да се облекчи пазаруването, предаде Нова ТВ. Това създаде усещането за голям коледен базар, в който се включи и кметът на града. Въпреки че струпването на толкова много хора противиречи на политиката за борба с коронавируса, лондончани казаха, че не се притесняват.  

„В Уест Енд не сме виждали толков клиенти сигурно от началото на годината. Обичайно магазините имат оборот от 2,5 млрд. лири през ноември и декември. Тази година, като отчетем и липсата на туристи, вероятно ще са под 1 милиард. Истински удар за всички търговци тук", каза Джейс Тирел, председател на сдружение на търговците в Уест Енд.

"Много ми харесва. Наистина връща коледния дух, особено след последния локдаун. Мисля че от броя на хората можете да се ориентирате, че всички са го чакали с нетърпение”, каза Чандра Рао, посетител от Колчестър.

#Лондон #магазини #пазаруване #Тълпи #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай