68 нелегални мигранти са задържани на територията на страната за седмица

68 нелегални мигранти са задържани на територията на страната за седмица
Източник: News.bg
A A+ A++ A

През периода от 08.00 часа на 23 март 2017 г. до 08.00 часа на 30 март 2017 г. на вход, на изход на държавната граница и във вътрешността на страната са задържани общо 68 чужденци без регистрация от органите на МВР. Това показва справка на сайта на МВР.

179 мигранти са напуснали доброволно страната със собствени средства, а 54 са предадени на други държави-членки на ЕС, при изпълнение на процедурите за обратно връщане, съобразно Дъблинския регламент. Над 500 от мигрантите са изведени принудително или в изпълнение на програми за доброволно връщане.

От началото на годината до 30 март на вход, на изход на държавната граница без регистрация от органите на МВР и във вътрешността на страната са задържани общо 675 чужденци. Тази седмица няма нито един чужденец, който да е получил бежански и хуманитарен статут. Самоволно напусналите домовете на ДАБ към МС са 181, а изведените лица от страната са 45.

За същия период в СДВНЧ и РЦ-Елхово на дирекция „Миграция“ са настанени 30 чужденци, установени в незаконен престой във вътрешността на страната. Наблюдава се 15% увеличение на чужденците, задържани във вътрешността на страната и предадени за настаняване през предходната седмица.

Към 30 март 2017 г. в центровете от “затворен тип” на Дирекция “Миграция” на МВР са настанени 591 мигранти, по-голямата част от тях са от Афганистан и Пакистан. В бежанските лагери към Държавна агенция за бежанците – 2716 чужди граждани, като по 36% от тях са сирийци и афганистанци. На външни адреси се намират още 442 лица.

#ЕС #страната #ДАБ #МС #МВР #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници