Нов завод за биотехнологии и фармацевтични продукти отваря врати в Разград

Нов завод за биотехнологии и фармацевтични продукти отваря врати в Разград
Заводът, който е собственост на „Хювефарма“ АД/„Биовет“ АД, ще осигури 220 работни места за висококвалифицирани специалисти. Снимка: „Класа“
A A+ A++ A

Нов завод за биотехнологии и фармацевтични продукти ще бъде открит в Разград на 21 юни 2012 г.

Заводът, който е собственост на „Хювефарма“ АД/„Биовет“ АД, ще осигури 220 работни места за висококвалифицирани специалисти, съобщиха от дружеството.

Официалната церемония по откриването ще се състои днес от 17:00 ч. на територията на новия производствен комплекс в Разград.

Ще присъстват премиерът Бойко Борисов и министрите Нона Караджова, Ивайло Московски и Свилен Нейков. Лентата ще прережат министър-председателят на Република България Бойко Борисов и председателят на Надзорния съвет на „Хювефарма“ АД Кирил Домусчиев.

На церемонията ще присъстват министрите на околната среда и водите Нона Караджова, на транспорта – Ивайло Московски, заместник-министри, кметът на община Разград Денчо Бояджиев, депутати, директори на агенции, областният управител на област Разград Валентин Василев, много общественици и др.

Стойността на инвестицията е 30 милиона евро и е реализирана за 1 година. В резултат на това производственият капацитет на „Биовет“ – Разград, се увеличи двойно. Продукцията е предназначена за пазарите в ЕС и САЩ.

#завод #Разград #откриване #Бойко Борисов #премиер на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници