Волен Сидеров внесе сигнал за конфликт на интереси срещу шефката на bTV

Волен Сидеров внесе сигнал за конфликт на интереси срещу шефката на bTV
Според лидера на "Атака" "директорът на една от най-влиятелните телевизии има пряк интерес от строежа на тези съоръжения", срещу които са протестирали в София организирани чрез „Фейсбук" и интернет граждани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров внесе сигнал за конфликт на интереси срещу генералния директор на bTV Виктория Политова, че има пряк интерес от строежа на ски съоръжения.

Сигналът е подаден в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и в парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде БТА, позовавайки се на пресцентъра на „Атака".

"Разполагам с информация, която съществува и в електронните медии, че г-жа Политова притежава акции от Първа инвестиционна банка, а нейният съпруг (Евгени Луканов - б.р.) е член на Надзорния съвет и бивш дългогодишен изпълнителен директор на банката. В качеството й на притежател на акции от тази банка, тя е в конфликт на интереси," обяснява Сидеров.

Финансовата институция е притежател на собственост в ски-курортите Витоша, Боровец, Банско и Разлог.

Протестите, които стават в последните дни, покрай промените в Закона за горите, са свързани изключително много с евентуални строежи на ски-съоръжения в тези курорти," пише в сигнала Сидеров.

Според лидера на "Атака" "директорът на една от най-влиятелните телевизии има пряк интерес от строежа на тези съоръжения", срещу които са протестирали в София организирани чрез „Фейсбук" и интернет граждани, а "bTV е тенденциозна спрямо отразяването на тези протести".

В отговор на обвиненията на Сидеров от bTV публикуваха позиция, в която не отричат, че Политова има инвестиции в ПИБ. Според телевизията обаче изказванията на лидера на „Атака" са „абсолютно нелогични и популистки".

#Волен Сидеров #сигнал #конфликт на интереси #Закон за горите #Първа инвестиционна банка #ПИБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници