Топ 10 на най-умните породи кучета (ВИДЕО/СНИМКИ)

Топ 10 на най-умните породи кучета (ВИДЕО/СНИМКИ)
Източник: Az-jenata
A A+ A++ A

Различните породи кучета се оценяват дали са умни по способността им да научават нови команди и възможността да ги изпълняват ефективно след това, предаде Дарик.

Ето и класацията на 10-те най-интелигентни породи домашни любимци:


Австралийско пастирско куче



Това куче е кръстоска между английска овчарка и австралийското куче динго. Породата се характеризира с изключителна енергичност, ловкост, издръжливост и високата интелигентност.



Ротвайлер



Ротвайлерът е известен с верността си към семейството и защитата на стопаните си. Ако се обучи добре и без излишна агресия, тази порода е една чудесна защита на жилището, двора и семейството.

 

Папийон



Тази декоративна порода кучета са сред най-умните кучета при малките породи и са изключително податливи на тренировки. 

 

Лабрадор ретривър



Лабрадор ретривъра е най-популярната в САЩ за последните 23 години порада. Тези кучета са високо интелигентни, силни и верни. Много подходящи за кучета-спасители.



Шетландска овчарка



Много хора бъркат тази порода с коли, но всъщност шетландските овчарки произлизат от исландските породи. Характеризират се с голяма гъвкавост, желание за игра и вярност към стопаните си.

Доберман



Доберманите имат лоша слава на агресивни кучета. Въпреки това, никой не може да отрече високата им интелигентност. Лоялни са към стопаните си.

 

Голдън ретрийвър


Ретрийвърите първоначално са отглеждани в Шотландия, като днес са известни по цял свят. Силно привързани са към стопаните си, приятелски настроени към повечето хора и много умни.

Най-умните кучата са

немската овчарка,

 

пудела 

 

и бордър Коли

(ВИДЕО)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници