Хотелиерите в Банско протестират срещу концесионера на ски зоната

Хотелиерите в Банско протестират срещу концесионера на ски зоната
Източник: БНР
A A+ A++ A

Хотелиери от Банско и района протестираха срещу концесионера на ски зоната „Юлен”. Повод за недоволството е отменения от 1 март безплатен 15-минутен престой на микробусите от хотелите, които превозват туристи до начална кабинкова станция, предаде Дарик.

Това се случило след оплаквания, че вместо престой, те вземали туристите, за да ги превозят директно до ски зоната, за да не чакат на опашките пред кабинковия лифт. За хотелиерите таксата от 12 лв. за влизане в паркинга е непосилна, при това се налага да оставят туристи и скиори по няколко пъти на ден, което е за сметка на нощувките в хотелите им.

„Ние, собствениците на малките хотели не можем да си позволим да плащаме по 12 лв. на квадратен метър, за да оставим туристите. Искаме концесионерът да ни осигури кръгово движение в паркинга, оставяме си туристите и се прибираме”, каза Янка Рахова. Според нея при сегашното положение оставят туристите преди паркинга, те се провират между колите със ски и екипировката си, заради което самите те недоволстват.

„Ще пренасочим туристите към Боровец, Пампорово и в Банско затваряме нещата, затваря се цикълът - няма поминък”, каза друг хотелиер. Маркетинг-директорът на „Юлен” Иван Обрейков предложи компромисно решение. „До края на сезона има 40 дни, предлагаме такса от 200 лв. на хотел, което е по пет лева на ден. Срещу 5 лв. могат да влизат колкото си искат пъти дневно”, обясни той.

Според него 50 хотела си купили в началото на сезона паркоместа, и каза на протестиращите хотелиери, че в Банско безплатен обяд няма. Хотелиерите не приеха предложението на Обрейков.

#Банско #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници