Директорът на „Шейново“ относно случая с починалата родилка

Директорът  на „Шейново“ относно случая с починалата родилка
A A+ A++ A

Ръководството на II САГБАЛ „Шейново“ изказва своите искрени съболезнования и съпричастност към семейството на починалата пациентка Надежда Димитрова Узунова. След трагичния инцидент в болницата е започнало своевременно детайлно разследване на медицинския случай - от направения преглед в женска консултация на бременната до приемането й и извършването на цезарово сечение. Това заяви д-р Иван Костов, изпълнителен директор на II САГБАЛ „Шейново“.
Уведомени за инцидента са ръководството на Столична община в лицето на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов - принципал на болницата, министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и директорът на Столичния регионален здравен инспекторат д-р Костов. В течение на случващото се са още Софийска градска прокуратура и І РПУ, както и Катедрата по съдебна медицина - София.
От дежурните лекари и акушери, свързани с този инцидент, са взети писмени обяснения, които ще бъдат разгледани на Медицински съвет днес. Болница „Шейново“ очаква патологичните резултати от Катедрата по съдебна медицина – София, и Софийската градска прокуратура. Когато те бъдат ясни, ръководството на болницата ще уведоми Столичния общински съвет и Министерството на здравеопазването, медиите и широката общественост.
Този случай ще бъде разгледан с максимална прозрачност за всички засегнати страни, за да бъдат взети необходимите и навременни мерки II САГБАЛ „Шейново“ да продължи да прилага високи медицински стандарти на женското здраве у нас, се казва в изявлението на д-р Иван Костов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници