Пенс на първо посещение в Брюксел

Пенс на първо посещение в Брюксел
Източник: БНР
A A+ A++ A
Американският вицепрезидент Майкъл Пенс, който е на първото си официално посещение в Брюксел, ще се срещне днес с лидерите на европейските институции. Това е вторият висш представител на администрацията на Тръмп, който посещава столицата на ЕС, предаде БНР. 
 
При пристигането си снощи в Брюксел, вицепрезидентът Майк Пенс бе посрещнат от белгийския премиер Шарл Мишел и заяви, че с нетърпение очаква разговорите с лидерите на Евросъюза. "Благодаря, че ме посрещате на това хубаво място. Нося поздрави от президента Доналд Тръмп и гореща признателност за дълготрайния ни съюз", заяви Пенс.
 
Вицепрезидентът на САЩ тази сутрин ще започне срещите си първо с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, в ЕК ще бъде посрещнат от Жан-Клод Юнкер и върховния представител по външната политика Федерика Могерини, а следобед му предстои разговор с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. 
 
Белият дом дава много оскъдна информация за темите в дневния ред на разговорите между Пенс и неговите събеседници. Предполага се, че ще стане дума за изясняване на американската позиция по въпроси като подкрепата за сигурността на Европа, санкциите срещу Русия и ангажимента на Вашингтон към член 5 от договора на НАТО.

#НАТО #Майкъл Пенс #Евросъюза #Доналд Туск #Жан-Клод Юнкер #Йенс Столтенберг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници