Сирия отхвърли като "безпочвен" доклада за масови екзекуции на „Амнести”

Сирия отхвърли като "безпочвен" доклада за масови екзекуции на „Амнести”
YouTube
A A+ A++ A

Сирия отхвърли като "безпочвен" доклада на „Амнести интернешънъл”, в който режимът на сирийския президент Башар Асад бе обвинен, че е екзекутирал с обесване около 13 000 души в затвор близо до столицата Дамаск през последните пет години, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Министерството на правосъдието посочи в изявление, че докладът не се "основава на конкретни доказателства, а по-скоро се базира на емоции, целящи да постигнат определени политически цели".

Правозащитната организация каза вчера, че тайните масови обесвания са били извършени при планирана кампания за екзекуции без съд и присъда от правителството на Асад в затвора Сайдная.

Около 13 000 арестанти са били екзекутирани в затвора между 2011 и 2015 г. по присъди на военни съдилища след изтръгнати насила самопризнания, допълва „Амнести” в доклада, озаглавен "Кланица на хора: обесвания и масово унищожение в затвора Сайдная".

Тези обвинения целят единствено да оклеветят Сирия в международните кръгове след победите на сирийската армия над терористите и помиренията, които се постигат в страната, заявява Министерството на правосъдието.

#Сирия #„Амнести Интернешънъл”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници